Over SZS

De SZS behartigt de collectieve belangen van haar leden op economisch, juridisch en sociaal vlak. De SZS voert gesprekken met de politiek teneinde wet- en regelgeving gunstig te beïnvloeden voor de aangesloten leden. Tevens zit de SZS namens de leden aan tafel bij CAO-onderhandelingen en geeft advies over arbeidsrechtelijke zaken, zoals ontslagprocedures. SZS leden profiteren van diverse voordelen van het lidmaatschap.

  • MAATWERK
  • VAKMANSCHAP
  • KWALITEIT
  • DUURZAAMHEID
  • FLEXIBILITEIT

Een op maat gemaakt product, met voortdurende afstemming tussen bedrijf en de klant.

Het product wordt vervaardigd door een erkend bedrijf en een daartoe geschoolde en vakkundige medewerker.

Een product dat met de nodige zorg en service wordt samengesteld en kwaliteit dus gegarandeerd is. Denk daarbij aan materiaalkeuze en behandelingsmethodieken, waarbij de bestaande wet- en regelgeving wordt gevolgd.

Duurzame productie door gebruik te maken van recycling en milieuvriendelijke materialen.

Elke klant en elke opdracht is uniek en vraagt specifieke aandacht en zorg. Dat betekent een flexibele opstelling van het bedrijf richting de klant met één doel: een eindproduct op maat. Daarbij zijn de wensen van de eindgebruiker het uitgangspunt.

SZS-leden

De voorbeelden van producten die de bedrijven van de SZS-leden leveren aan zowel de zakelijke als particuliere markt zijn divers. Enkele voorbeelden: specifieke kajuiten op maat, luxe meubelproducten die weersbestendigheid combineren met comfort, duurzame vrachtwagenbekleding voor wegtransport, afdekkleden en afvoersystemen voor de landbouw, tenten, vlaggen, banieren, hoezen en verandadoeken. De toepassing van zeilen geeft steeds meer bedrijfssectoren een legio aan gebruiksmogelijkheden.

Buitengewone leden

De Vereniging SZS kent ook buitengewone leden. Dit zijn met name toeleveranciers voor de leden in de branche. Producenten en leveranciers van (zeil) doek, leveranciers van zeilringen en andere fournituren, lasapparatuur etc.Door het buitengewoon lidmaatschap worden de toeleveranciers als “preferred supplier” in de gelegenheid gesteld om op een eenvoudige en snelle manier met al hun klanten in contact te komen. Ook kunnen zij gebruik maken van de diensten van de SZS.

Bestuur en secretariaat

Het bestuur van de SZS is een afspiegeling van het ledenbestand. Onlangs is het bestuur in de nieuwe samenstelling bijeen gekomen en is de onderlinge taakverdeling afgesproken, naast de algemene taken die het bestuurslidmaatschap met zich brengen.

Voorzitter: Kees van de Gruiter
Penningmeester: Dik Morren
Lid: Patrick van der Hoeff
Lid: Gert-Jan Buijs
Lid: (vacant)

Secretariaat: Mariska Klein Mentink (info@nederlandsezeilmakerijen.nl)

Heeft u een vraag over of een suggestie voor een van de genoemde onderwerpen, dan weet u wie u daarvoor (via het secretariaat) kunt benaderen.

Het secretariaat van de SZS ondersteunt en adviseert het bestuur, de commissies en de leden bij alle verenigingsaangelegenheden en op uiteenlopende aandachtsgebieden in en rond de branche.

De CAO Commissie SZS bestaat uit werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers en verricht activiteiten die samenhangen met de Cao voor de Zeilmakerijen, Dekkledenvervaardiging, Dekkledenverhuur, Scheepstuigerijen en de Scheepsbenodigdhedenhandel “SZS”.
Zij zorgen er voor dat de Cao bepalingen eenduidig worden uitgelegd en geven (bindend) advies inzake geschillen of dispensatie met betrekking tot de cao.

De werkgevers uit de CAO Commissie voeren namens de branche ook de CAO-onderhandelingen voor de Cao SZS.
Deze werkgeversonderhandelingsdelegatie is een afspiegeling van de werkgeverspartijen die bij de CAO zijn betrokken.

De CAO Commissie bestaat uit:

Namens werkgevers – SZS leden:
Charlotte Soons (Wissenraet Van Spaerendonck)
Koen  Tangelder (Coolen BV  Eindhoven)

Namens werknemers:
Piet Fortuin (CNV Vakmensen)
Juliana Jonker (CNV Vakmensen)

De werkgevers uit de vaste Commissie voeren namens de branche ook de CAO-onderhandelingen voor de Cao SZS. Deze werkgeversonderhandelingsdelegatie is een afspiegeling van de werkgeverspartijen die bij de CAO zijn betrokken.

Meer informatie? Bekijk onze brochure.

Opkomende evenementen

20 jun

Uitje leden + Business club

14:00 – 19:30 uur

Laatste nieuws

Nieuwsbrief maart 2024

Beste leden, voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief van de SZS, Graag wil de SZS u in de toekomst beter op de hoogte brengen van alle activiteiten die vanuit de branche vereniging georganiseerd of voor de branche geregeld worden.

Lees meer >